«Tot el poder als joves!» el nou llibre d’Albert Claret

Ja es troba en les llibreries, «tot el poder als joves!» el nou llibre d’Albert Claret. Un assaig sobre la condició juvenil i el temps que li ha tocat viure. El pots comprar fent clic sobre el títol.portarda_joves_webcopia

Prologat pel professor Joan Subirats, aborda i denuncia la situació actual dels joves, de la mateixa manera que proposa nous reptes per les polítiques de joventut.

Un llibre necessari per tots aquells que viuen la joventut d’aprop, les seves problemàtiques i el seu anhel de construir el seu propi món.

«La joventut ha estat un autèntic camp de proves pel que fa a la desregulació i l’aplicació de condicions de precarietat en les relacions laborals. Actualment la condició juvenil es troba atrapada en una cruïlla d’especial gravetat, desposseïda de gairebé tots els recursos materials i simbòlics, i condemnada, si res no canvia, a un obscur horitzó de realitzacions mediocres. La manera en què les polítiques de joventut abordin i resolguin aquestes problemàtiques serà central per tal de garantir la continuïtat de la societat democràtica.»portarda_joves_webcopia

Albert Claret

«Fa temps es deia que els joves del país no tenien interès per la política. Però ja aleshores, segurament el que passava no era que els joves “passessin” de la política, sinó més aviat eren les institucions polítiques les que “passaven” —i “passen”— dels joves. El context en què ens movem exigeix fer reaparèixer la política com a sortida col lectiva als atzucacs individuals. El llarg període de mobilitzacions que estem vivint mostra que junts podem fer-nos escoltar millor.»

Joan Subirats

 Albert Claret. Barcelona, 1986. Va créixer al Maresme. Llicenciat en Història per la UAB, és màster interuniversitari en Història Contemporània i en Polítiques de Joventut. Actualment cursa estudis de postgrau d’urbanisme i espai públic. La seva trajectòria associativa passa pel sindicalisme estudiantil, la política juvenil, els moviments socials i l’escoltisme. Va ser impulsor del Fòrum Social per la Universitat Pública realitzat a Barcelona l’any 2008. Ha treballat en els camps de la participació juvenil, la dinamització sociocultural, la gestió d’entitats i el disseny gràfic. Actualment és president del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). També participa al Consell d’Associacions de Barcelona i és vicepresident primer del Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona. Manté el blog «El Punt sobre la J» del diari Ara i escriu en diverses revistes de temàtica social i juvenil.

Publicado en Llibres, Novedades editoriales, Pensament, Política.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.