«I l’art?» entra a la biblioteca Vincent Van Gogh

La Biblioteca Vincent Van Gogh de Nuenen (Holanda),  biblioteca especialitzada en art i estètica de referència europea ja disposa d’exemplars de «I l’art?» el llibre d’educació estètica de l’escola Moderna de fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia.

El llibre inclou textos inèdits de Zola o Tolstoi, Cézanne i Van Gogh entre altres sobre el arte contemporani.

Ara que som “postmoderns”, i si escoltem, ni que sigui una mica, els grans intelectuals de la modernitat just en el seu zènit?

Aquesta és la proposta de “i l’art?” un recull d’articles que reflexionen sobre el fet estètic realitzat per l’artista visual portuguesa Priscila Fernandes i prologat per Juan Canela.

Partint de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia el llibre ens proposa un passeig, una reflexió que llegida avui esdevé vigent i necessària.

Per més informació pots visitar la web de la biblioteca Van Gogh: https://www.facebook.com/VanGoghLibrary

Per comprar-lo fes clic aquí.

Vols fullejar-lo? Fes clic aquí.

Sinopsi


A la biblioteca de l’Escola Moderna llegeixo els títols dels manuals vermells de l’escola: ciència, història, literatura. De manual d’art no n’hi ha cap. I just el darrer article del darrer butlletí periòdic de l’Escola, abans del seu tancament, es titula: «¿Y el arte?». El contingut de l’article és ple de referències a altres textos que generen conjectures fascinants sobre el paper que l’art, i els artistes, poden exercir en la formació d’una societat lliure i igualitària, la qual cosa és l’objectiu final de l’Escola Moderna, fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia el 1901. Aquest llibre és doncs una proposta del què hagués pogut ser el manual d’art de l’Escola Moderna i no es va arribar a fer mai. (Priscila Fernandes)

Sobre Priscila Fernandes

Nascuda el 1981 a Portugal és una artista visual resident a Rotterdam, Països Baixos. Durant els últims anys, les seves instal·lacions, vídeos i pintures han estat destacades per un interès en l’educació artística i les pràctiques artístiques del segle XX, com el neoimpressionisme i el desenvolupament de l’abstracció en l’art.

Posted in Divulgació, General.