El proper dia 11 a la Fundació Miró: Parlem d’art?

En motiu de la recent traducció del recull d’articles realitzat per Priscila Fernandes, en el què hi articles de Tolstoi, Proudhon, Zola, Cézanne, van Gogh, Seurat i Marinetti entre altres, la Fundació Miró ha organitzat la seva presentació en el marc del Cicle Lesson 0.

plantilla foto llibre

El llibre ja es troba disponible fent clic aquí.

A la biblioteca de l’Escola Moderna llegeixo els títols dels manuals vermells de l’escola: ciència, història, literatura. De manual d’art no n’hi ha cap. I just el darrer article del darrer butlletí periòdic de l’Escola, abans del seu tancament per part de les autoritats de l’època, es titula: «¿Y el arte?».
El contingut de l’article és ple de referències a altres textos que generen conjectures fascinants sobre el paper que l’art, i els artistes, poden exercir en la formació d’una societat lliure i igualitària, la qual cosa és l’objectiu final de l’Escola Moderna, fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia el 1901.

Aquest llibre és doncs una proposta del què hagués pogut ser el manual d’art de l’Escola Moderna i no es va arribar a fer mai.

El vols fullejar?

L’acte serà el proper dia 11 a les 19 hores a la Fundació Miró. Hi participaran: Ane Agirre, Cristian Añó, Juan Canela, Priscila Clementti, Antonio Gagliano, Aida Sánchez de Serdio, Marc Vives i Joan Ramon Riera.

Si vols veure més informació de l’acte visita la web de la Fundació Miró.

Posted in Actes @ca, Llibres @ca, Presentacions.