I l’art?

A partir del 8 de febrer ja trobaràs a totes les llibreries «i l’art?»plantilla foto llibre

Quan fa que no es duen al català textos Zola o Tolstoi? Què en pensava Cézanne i van Gogh sobre l’art contemporani?
Ara que som “postmoderns”, i si escoltem, ni que sigui una mica, els grans intel·lectuals de la modernitat just en el moment del seu zenit?

Aquesta és la proposta de “i l’art?” un recull d’articles que reflexionen sobre el fet estètic realitzat per l’artista visual portuguesa Priscila Fernandes i prologat per JuanCanela.

Partint de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia el llibre ens proposa un passeig, una reflexió que llegida avui esdevé vigent i necessària.

Per comprar-lo fes clic aquí.

Vols fullejar-lo? Fes clic aquí.

Sinopsi


 

A la biblioteca de l’Escola Moderna llegeixo els títols dels manuals vermells de l’escola: ciència, història, literatura. De manual d’art no n’hi ha cap. I just el darrer article del darrer butlletí periòdic de l’Escola, abans del seu tancament, es titula: «¿Y el arte?». El contingut de l’article és ple de referències a altres textos que generen conjectures fascinants sobre el paper que l’art, i els artistes, poden exercir en la formació d’una societat lliure i igualitària, la qual cosa és l’objectiu final de l’Escola Moderna, fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia el 1901. Aquest llibre és doncs una proposta del què hagués pogut ser el manual d’art de l’Escola Moderna i no es va arribar a fer mai. (Priscila Fernandes)

Sobre Priscila Fernandes

Nascuda el 1981 a Portugal és una artista visual resident a Rotterdam, Països Baixos. Durant els últims anys, les seves instal·lacions, vídeos i pintures han estat destacades per un interès en l’educació artística i les pràctiques artístiques del segle XX, com el neoimpressionisme i el desenvolupament de l’abstracció en l’art.

 

Posted in Llibres @ca, Novetats, Pensament @ca.