Presentació de «i l’art?» a la Biblioteca Rosa Sensat.

«¿I l’Art?» És un recull d’articles realitzada per l’artista visual Priscila Fernandes per aproximar-nos a l’art, i a la seva utilitat social.

«A la biblioteca de l’Escola Moderna llegeixo els títols dels manuals vermells de l’escola: ciència, història, literatura. No hi ha cap manual d’art. I just l’últim article del darrer butlletí periòdic de l’Escola, abans del seu tancament per part de les autoritats de l’època, es titula: «I l’art? ». El contingut de l’article està ple de referències a altres textos que generen conjectures fascinants sobre el paper que l’art, i els artistes, poden exercir en la formació d’una societat lliure i igualitària, la qual cosa és l’objectiu final de l’Escola Moderna, fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia en 1901. Aquest llibre és doncs una proposta del que hauria pogut ser el manual d’art de l’Escola Moderna i no es va arribar a fer mai.» (Priscila Fernandes)

A partir dels grans noms ens de l’època el llibre porta a una nova reflexió sobre l’art partint de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia. Inclou escrits de grans intel·lectuals i artistes de la modernitat (Zola, Van Gogh, Tolstoi …), que reflexionen sobre el fet estètic i la funció social de l’art.

Edicions els Llums i La Fundació Ferrer i Guàrdia us conviden a la presentació que tindrà lloc a la Biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Amb la participació de:
Francina Martí, presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat
Vicenç Molina, vicepresident de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia
Joan R. Riera, editor

Dijous 7 d’abril de 2016, a les 18.00
C / Av. De les Drassanes, 3, Barcelona

targetó_rosa_sensat_v02

Posted in Actes @ca, Llibres @ca, Presentacions.