Rellegim Pallach?

Ara fa exactament 40 anys, el novembre de 1975, eren temps de canvis i anhels de llibertat. Tot just feia pocs anys que el mestre i pedagog Josep Pallach havia tornat de l’exili, quan, aprofitant la poca obertura del moment, just el mateix mes en què moria el dictador, publicava La democràcia per fer què?, un llibre que intenta respondre amb precisió la pregunta del seu títol.

Ara que la Constitució de 1978 mostra clars pallach_v07_com_websímptomes d’esgotament, ara que el debat polític català bull, segurament és moment de revisitar Pallach, veure què diu sobre Europa, sobre Catalunya, sobre els treballadors, i sobretot, sobre el vincle entre democràcia i programa social.

Hem estat a l’alçada de les seves propostes? La història ha donat la raó a Pallach? Són els seus plantejaments vigents?

Avui el llenguatge polític ha canviat, s’ha substituït la “igualtat” per “l’equitat”, la “lluita de classe” per “l’ascensor social”, el “No al règim” per “un altre règim és possible”, el “Mercat Comú” per la “Unió Europea”. Però en definitiva estem debatent sobre el mateixos conceptes.

40 anys després, doncs, el debat és viu, i és de tot pertinent llegir Pallach. És per això que et convidem a l’acte de presentació de La democràcia per fer què?, que tindrà lloc:

Dilluns, 16 de novembre, a les 18:30h a la seu del PSC, al carrer Nicaragua, 75, de Barcelona i comptarem amb la participació de:

Francesc Esteva, dirigent del PSC-Reagrupament

Joan Tàpia, periodista

José Montilla, president de la Fundació Rafael Campalans

Joan Ramon Riera, editor

Posted in Actes @ca, Llibres @ca, Novetats, Pensament @ca, Política @ca, Presentacions.