Primer aniversari d’Edicions Els Llums

Ja fa un any que vam iniciar l’aventura, un any des que vàrem presentar el primer llibre, “Quan succeeix l’inesperat. El 15-M i l’esquerra” de Ferran Pedret (@FerranPedret).

Va ser un bon inici, la nostra voluntat des del primer dia va ser donar difusió al pensament d’esquerres i no podiem començar a caminar sense posar orella a allò que estava passant a la plaça Catalunya en aquelles dates.Quan succeeix l'Inesperat de Ferran Pedret

A continuació ens vam centrar en la traducció al castellà de “Quan succeeix l’inesperat. El 15-M i l’esquerra” i a elaborar un recull d’articles de Gonzalez Casanova.

Gonzalez Casanova, amb “Fulgor y sombras del socialismo en España” ens ha demostrat que el socialisme avui és plenament vigent, amb la lectura dels articles sobre el socialisme (tant català com espanyol) i que abasten 40 anys de la nostra història es fa palès no només la vigència sinó la urgència que avui és més necessari que mai el pensament socialista.

A continuació va venir un llibre crític, molt crític amb un personatge de la dreta catalana, “Destapando a Duran Lleida” de Joan Ferran on es posa de manifest la traició a l’ideari polític de la democràciacristiana.

I en darrer lloc calia explicar com el socialisme espanyol va perdre el poder, quins errors va cometre i quines són les idees a partir de les quals cal contruir quelcom nou. I això ens ho explica José Antonio Pérez Tápias amb “El hilo extraviado” un llibre que relata críticament el darrer any i mig de govern de ZP des del fort compromís polític amb l’esquerra.

En resum doncs poc a poc anem posant en nostre gra de sorra al pensament d’esquerres, avui tan necessari per afrontar i construir una alternativa real al món que vivim.

 

Posted in Llibres, Política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.