L’Índex de gentrificació de Barcelona

Novetat editorial: L’índex de Gentrificació de Barcelona

Hi ha gentrificació a Barcelona? Com es defineix? Com es pot combatre?

L’índex de gentrificació proposat és un intent de quantificar el fenomen, de desgranar-lo, acotar-lo i explicar-lo.

Tot sovint, en el debat públic es recorre a la ciència per justificar i dotar de veracitat i valor un argument. A vegades aquest recurs es pot trobar plenament justificat, i la ciència serveix per certificar el què fins aquell moment era només una intuïció o una percepció. Però a vegades el plantejament científic grinyola i veiem com: des dels experts en les tesis del decreixement a les del neoliberalisme, tots, proclamen el seu plantejament com a científic. Aquest assaig intenta desgranar, aplicant el mètode científic, en què consisteix el fenomen de la gentrificació.

La gentrificació és un debat obert de plena actualitat, sobre el qual no és senzill construir-se una opinió, ja que efectivament existeix però és de molt complexa mesura i abordatge des de les institucions.

 

Sobre l’autor


Joan R. Riera. Nascut el 1976, diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra i Postgrau en Socialdemocràcia, Polítiques Públiques i nous riscos socials per la Universitat de Barcelona. Editor de professió tot i que sovint ha combinat la seva feina amb l’activitat de formador.

Ha colaborat amb diversos mitjans de comunicació com Onda Cero, Núvol i El Plural. Ha desenvolupat diverses responsabilitats dins de l’Ajuntament de Barcelona, i actualment és conseller al Consell Plenari del districte de l’Eixample

Matèria: Qüestions i processos socials;
ISBN 978-84-15526-76-6
Encuadernació Rústica
Nº Págines 118
Mides 150 x 210 mm.
PVP 12.00 € (con iva)

Vols comprar-lo online? Es troba disponible a  La Central i Amazon

Posted in Novetats.